Bra idé sämre utförande

IMG_1261[1]

Historien tar sin början 1914 bär första världskriget är på väg att bryta ut. Suffragetterna propagerar för kvinnlig rösträtt och två unga kvinnor som bor på 35 Park drömmer om att slå sig fria.

Den ena är den nya husan Grace Campbell vars föräldrar tror att hon arbetar som sekreterare. Hon måste skicka hem sina pengar för att hålla resten av familjen därhemma flytande.

Den andra är Miss Beatrice som är dotter i huset. Hon är trött på överklasslivets ytlighet med baler och sociala regler. Istället engagerar hon sig i Mrs Pankhursts fänglande värld av militanta suffragetter. De som gör allt för sakens skulle. Hon träffar snart en man som hennes mamma aldrig skulle släppa in i  huset.

Så kommer kriget och allt ställs på sin spets. Allt kommer att förändras för alltid.

Det borde vara en bra bok. Författaren har verkligen läst in sig på ämnet, men det blir för mycket fakta och för lite karaktärer. Jag bryr mig inte om huvudpersonerna. Det betedde sig underligt och inte trovärdigt. Det var för mycket såpopera över det hela. Författaren är säkert bra på att skriva faktaböcker, men det här var inte hennes grej.

Det enda som var riktigt intressant var när Miss Beatrice körde ambulans i kriget.

Läsningen blir tråkig och jag fick tvinga mig genom den.

Jag började läsa boken i mars men tröttnade på den. Den  enda anledningen till att jag läste ut boken var att jag behövde den för att klara en utmaning i Cramathon. Man skulle läsa ut en bok som man slutat läsa en gång.

Frances Osborne är författare och boken fick jag genom The English Bookshops bokklubb .

0 thoughts on “Bra idé sämre utförande

  1. […] Park Lane – Frances Osborne 6/3-21/12  375s (egen) […]

  2. […] Park Lane – Frances Osborne […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *