Dead Witch Walking

IMG_1263[1]

Dead Witch Walkning är den första delen i Kim Harrisons The Hollows-serie.

Rachel Hunter är en bounty hunter som ser till att de övernaturliga varelserna sköter sig. För det finns vampyrer, varulvar, féer och häxor. De övernaturliga varelserna kallas för Inlanders. Rachel är en av dem eftersom hon är en häxa.

Men efter att ha sagt upp sig från IS (Inland Security) och därmed butit sitt kontrakt har hon retat upp sin f.d. chef till den milda grad att han försöker få henne dödad. Han brydde sig egentligen inte att hon sa upp sig, men blev desto argare när vampyren Ivy Ramwood bestämde sig för att göra samma sak.

Så Rachel behöver få ihop en massa pengar så hon kan betala av sitt kontrakt så hennes ”dödsdom” försvinner. Hon bestämmer sig för att göra det genom att få politikern Trent Kalamack  fälld för handel med Brimstone. Men hon har nog tagit sig vatten över huvudet.

Tillsammans med fen Jenks börjar hon undersöka och råkar snabbt illa ut.

Jag tycke aldrig att boken blev intressant. Jag tyckte inte om Rachel som var mer än lovligt dum. Jag förstår att man kommer att få veta mer längre fram i bokserien både om världen och om Rachel själv. Men jag orkar inte bry mig. Det fanns så många sidospår i boken som var helt ointressanta.

Jag läste skulle ha läst boken till Vampyrbokcirkeln  i februari, men läste inte ut den förrän nu i december.

0 thoughts on “Dead Witch Walking

  1. […] Dead Witch Walking – Kim Harrison 15/2-29/12 328s (Läst på Kindle) […]

  2. […] Dead Witch Walking – Kim Harrison  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *