Vänskap och krig

IMG_1266[1]

Året är 1943. En kvinnlig brittisk agent arresteras av Gestapo i det naziockuperade Frankrike. Efter veckor av tortyr går hon med på att avslöja allt, och börjar skriva sin bekännelse. Det blir berättelsen om piloten Maddie som flög henne till Frankrike, om deras vänskap och kamp för överlevnad. Berättelsen om Verity.

Kodnamn Verity är såväl en tragisk historieskildring som ett spännande spionäventyr, och samtidigt en fängslande utvecklingsroman. Om mod och styrka, vänskap och blodsband, och hur långt vi är beredda att gå för dem som står oss nära.

Det tog ett tag innan jag kom in i boken. Jag lånade faktiskt den från biblioteket för  ett tag sedan och lämnade tillbaka den utan att läsa klart den. Men sedan hittade jag den på för 2 kr på Kupan och köpte den. Jag är verkligen glad att jag gav den en ny chans. För den är riktigt bra! Den är lite seg att läsa men de sista 100 sidorna flög jag genom. Vilken twist!

Jag gillade verkligen de sista sidorna i boken där författaren berättar fakta om kvinnornas roll i kriget och vad som hade kunnat vara sant i hennes bok.

Författare är Elizabeth Wein och jag läste boken under andra omgången av Nellons Läs-it-snow.

Översättare är Carina Jansson.

3 thoughts on “Vänskap och krig

  1. Lena skriver:

    Denna vill jag läsa. Den verkar så bra.

  2. […] Kodnamn Verity – Elizabeth Wein 3-4/1  330s (egen) ♥ […]

  3. […] Kodnamn Verity – Elizabeth Wein 3-4/1  330s (egen) ♥ […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *