Sjuka själar

IMG_2171[1]

Först sattes träd i brand. Sedan öppnades portarna till helvetet.
Lukas försvinner några dagar innan han ska ta studenten. Tre veckor senare hittas han medvetslös med stora skador. Ingen förstår vad som hänt honom. Inte ens han själv. Det enda han och alla andra vet är att ytterligare två personer försvunnit på samma sätt. Men Lukas är den enda som har kommit tillbaka.
Tio år senare återvänder han till sitt föräldrahem, plågad av ovissheten om vem som en gång förstörde hans liv. På andra sidan gatan bor en man som aldrig förlikat sig med att han inte fick veta vad som hände hans dotter Fanny. Och som tror att Lukas har svaret.
Samtidigt flyttar Anna och David in i den gamla prästgården. Här ska de börja sitt nya liv. Men huset väcker stark oro hos Anna. När hon senare hittar ett järnkors nedgrävt i trädgården förstår hon att det finns någon som vill dem illa. Riktigt illa. Anna försöker vettskrämd rädda både sig själv och David. Men är det redan för sent?

En riktigt  otäck bok. Jag drar paralleller till Harlan Cobens Saknar dig  och till första säsongen av Hannibal.

Det var dock inte så svårt att lista ut vilka som låg bakom det som hände. Jag blev lite besviken på slutet. Det var lite väl otroligt. men visst var den spännande och hade ett högt tempo.

Jag gav boken 3 stjärnor på Goodreads och jag lyssnade på den via Storytel. Jag har tidigare läst Askungar, Tusen skönor och Änglavakter av Kristina Ohlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *