Vecka 36

IMG_2861[1]

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.
I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.
Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand

Polisen börjar snabbt att misstänka Johannas man Tobbe för försvinnandet. Saken blir heller inte bättre av att han var fruktansvärt full den kvällen. Han börjar till och med tvivla på sig själv.

Jag fick Tiggaren av Sofie Sarenbrant som rec.ex från Bookmark. Men jag hade aldrig läst något av författaren och visste att den hängde samman med hennes Emma Sköld-serie på något sätt. Så jag tänkte att jag kunde lyssna på en av böckerna på Storytel. Naturligtvis tog jag fel serie, men när jag väl upptäckte det så orkade jag inte byta.  Istället lyssnade jag vidare under den sista veckan av jobbpendling och den sista delen av boken läste jag på mobilen.

Historien var helt okej. Den var lättlyssnad/lättläst  och hade ett ganska bra driv. Jag gav boken 3 stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *