Visning pågår

IMG_2816[1]

Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.

Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?

Naturligtvis blir Emmas syster Josefin inblandad eftersom det är hennes vän Cornelias väns man som hittats mördad. En stor del av handlingen går ut på hur Josefins äktenskap håller på att falla samman. Emma har också det jobbigt med sitt ex somn vägrar släppa taget. Han börjar til och med stalka hennes nya kille Kristoffer (som är mäklare)  och dyker upp på hans visningar  då han gör allt för att förstöra.

Jag gillar idén med att någon skulle kunna gå på en husvisning och sedan gömma sig för att sedan smyga fram och mörda. Det är ju minst sagt fasansfullt!

Historien är lättläst men jag blir så irriterad på hur osannolik den är. Jag tycker att karaktärerna är platta och i fler fall rena karikatyrer. Emma måste för övrigt vara helt värdelös på att läsa människor. Borde hon inte vara bra på det som polis? Jag menar först hennes ex som är en idiot och sedan hennes nuvarande som har ganska stora hemligheter minst sagt.

Jag läste boken på iPhonen via Storytel och gav den knapp två stjärnor på Goodreads.

Författaren heter Sofie Sarenbrant och Visning pågår är den tredje delen i serien om Emma Sköld.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *