Bokbloggsjerka 12-15 augusti

Veckans jerkafråga från Annika är:

Finns det en karaktär som du tycker är pinsam på ett eller annat sätt men som du ändå inte kan undgå att läsa mer om? Vem i så fall? Om du inte kommer på en karaktär så kanske du ändå har läst en bok som du upplevde vara i pinsammaste laget? Berätta, och du vet ju att det endast är fantasin som sätter gränser!

Här finns det en hel del att skriva om..

Några karaktärer:

Emma Sköld , huvudpersonen i Sofie Sarenbarnts serie. Vilken irriterande, lättkränkt, egotrippad och godtrogen människa.  Hon beter sig så fånigt att det blir riktigt pinsamt! Den enda andledningen att jag läste vidare i serien var att jag fått ett rec.ex av Tiggaren (nr 5 i serien).

Ester Nilsson från Egenmäktigt förfarande och Utan Personligt ansvar av Lena Andersson. Jag förstår inte hur en människa kan förminska sig själv och stå ut med att behandlas på det där sättet!  Att det kunde hända i Egenmäktigt förfarande kunde jag köpa, men inte att hon gör samma sak igen.

Evert Bäckström från Sanningen om Pinocchios näsa. Jag hatar karln! Vilken vidrig, sexistisk, rasistisk homofob! Här är det mest att jag tycker det är pinsamt att karln kommi så långt i livet utan att någon har satt stopp för hans fasoner.  Jag läste/lyssnade bara klart på boken för att en kollega hade rekommenderat den.

 

Annars kan det vara riktigt pinsamt med dåliga sexscener i böcker eller det är sexscener på var och varannan sida för att man inte ska märka att det inte finns någon handling i boken.

Exempel på detta är:

  • Nattens demon av Sherrilyn Kenyon.
  • De sista delarna i Charlaine Harris Sookie Stackhouse-serie och hennes Harper Connelly-serie.
  • De flesta av Nora Roberts böcker, men det finns några undantag.

One thought on “Bokbloggsjerka 12-15 augusti

  1. Bara hittepå skriver:

    Ja det är sant, i andra boken blev jag också lite uppgiven över att Ester aldrig lär sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *