Magnus Bane!

IMG_3540[1]

Magnus Bane är min favoritkaraktär från Shadowhuntersvärlden. Han är rolig, fräck och helt enkelt underbar. I The Bane Chronicles får vi följa hans äventyr i elva olika noveller. De utspelar sig under olika tidsepoker som t.ex. under den franska revolutionen, under det amerikanska förbudstiden Novellerna är av skiftande kvalitet. Vissa är både roliga. spännande och ger oss en inblick i vem Magnus Bane är, medan andra bara verkar vara utfyllnad.

Cassandra Clare har fått hjälp av Sarah Reece Brennan och Maureen Johnson. Alla novellerna har skrivits av Clare och antingen Brennan eller Johnson. Jag undrar hur de kom fram till historierna.

Jag tyckte till exempel om The Midnight Heir för där får jag träffa Will, Tessa och Jem igen.
The Last Stand of the New York Institute var också riktigt bra där man fick veta mer vad som hände när Valentine försökte ta makten den första gången 1989 och hur det kom sig att Jocelyn och Clary fick hjälp av Magnus.

Men den första novellen What Really Happened in Peru var mest långtråkig. Den var bara rörig och tråkig. Det var nog meningen att den skulle vara rolig, men det var den inte alls.

Jag läste boken under Läs-a-lot sommar 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *