Jakten på Kapten Klänning

img_37531

I juli 2009 knuffas en man ut från sjätte våningen i ett hus i Stockholmsförorten Bredäng. Polisens mordutredning avslöjar att den döde mannen hade en böjelse för våldsamt gruppsex. I förhör säger ett av hans unga kvinnliga offer att en av förövarna är polis. Polisen Jonas Trolle får en chock. Mannen är Göran Lindberg, Kapten Klänning, rektor på Polishögskolan, en förkämpe för jämställdhet som arbetat mot kränkningar och sexism.

Boken är jätteintressant. Beskrivningarna av hur polisarbetet hade skett och hur de satte fast Göran Lindberg. Det är förhörsprotokoll och vittnesuppgifter. Det gör ont att höra tjejernas/kvinnornas vittnesmål. Hur Göran Lindberg hade utnyttjat dem. Utnyttjat en ung 17-årig tjej som var LVU-placeerad. Snacka om att vara utsatt!

Vilken otroligt vidrig karl! Usch!

Jag lyssnade på boken via Storytel och jag  gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *