It’s Not Me It’s You

img_39971

Delia och Pauls 10-årsdag närmar sig och hon bestämmer sig för att fria. Men när Paul råkar skicka ett sms menat för sin älskarinna till Delia så uppdagas det att han haft en affär med en yngre kvinna. Delia tar sitt pick och pack och flyr hem till sina föräldrar utan att berätta vad som hänt. on säger bara att de behöver ta en paus. Delia beerättar dock för sin yngre bror Ralph.

Samtidigt har Delia inte det så bra på sitt jobb som pressansvarig för Newcastles city Council med otrevliga kollegor och en skithög till chef. Han vill att Delia ska ta reda på vem som ligger bakom cybertrollet Peshwari Naans alias. Denne Peshwari Naan hittar på en falska citat som styrelsemedlemmarna ska ha sagt och nu har de tröttnat.
Men Delia får kontakt med Peshwari Naan och försöker få honom att tona ner sina kommentarer. Tyvärr  tweetar han ut vad hon bett honom om och Delias chef får reda på det.
Dessutom blir hela personalstyrkan tvungen att gå på en teambuildingkurs. Där ska de berätta för  något som kollegorna inte visste om dem. Delia som både är irriterad över den töntiga teambuilingen och precis kommit på att Paul måste ha ljugit om hur länge han varit otrogen mot henne får ett mindre sammanbrott och berättar att hennes fästman varit otrogen mot henne. Chefen tycker då att hon är opassande så Delia säger upp sig och bestämmer sig för att åka till sin kompis Emma som bor i London.

Resten av boken handlar om hur Delia börjar hitta sig själv i London med ett nytt jobb på en PR-firma, nya vänskaper i kollegan Steph och Peshwari Naan och hur hon återupptar sitt serietecknande med The Fox. Men allt är kanske inte så bra som det verkar. Delia träffar  journalisten Adam West och råkar glömma sin mapp med firmans klienter. Han använder den för att utpressa Delia på information om hennes chef som inte alls är en trevlig person. Frågan är dock om Adam är det?

En underhållande chicklit med en hel del allvar. Jag höll på att gråta ögonen ur mig när det handlade om hunden Parsnip. Det var så fint.  Jag gav boken 4 stjärnor på Goodreads.

Jag har tidigare läst You Had Me At Hello och har Here’s Looking At You oläst av författaren Mhairi McFarlane. Författaren verkar för övrigt vara en supertrevlig person. Jag såg henne på Bokmässan förra året.

Tydligen har hon också gett ut Who’s That Girl i år.

One thought on “It’s Not Me It’s You

  1. […] heter Mhairi McFarlane och jag har tidigare läst It’s Not Me It’s You, You Had Me At Hello, After Hello och Here’s Looking At […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *