Lilla Berlin!

img_40091

Netflix och chill är det femte Lilla Berlin-albumet. Det är precis lika bra som de andra albumen. Den här gången står dejting och relationer i centrum. En odyssé över hur vi nuförtiden träffas och letar efter varandra, den rätta för livet eller kvällen. Varje stripp är en mininovell, med träffsäkra porträtt av unga storstadsmänniskor på 2010-talet där vardagliga, igenkänningsbara situationer skildras med precis humor och satir.

Bland det roligast är  när det handlar om fenomenet där killar skickar bilder på sitt könsorgan till tjejer. Här ges en möjlig förklaring i killen som försöker tala om för en tjej att han gillar henne, men inte riktigt kommer på hur hans ska formulera sig. Så istället skickar han en bild på sin k*k. Kan det vara så vissa resonerar?

Sedan är det gamla farmor som ger sig ut på dejtingsajter och också får en massa bilder på könsorgan.  Hon tar och spar dem i en mapp på datorn för det är mycket roligare än att spara på frimärken. Haha!

Ellen Ekman är illustratör och serietecknare, utbildad på Serieskolan i Malmö.

Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *