Top Ten Tuesday

toptentuesday

Veckans tema är Thanksgiving freebies och en ska berätta om saker man är tacksam för. Det blir en lista över 10 böcker som jag läst i år och är tacksam för eller glad över att jag läst :

 1. Ända in i märgen av Annika Taesler Jag fick verkligen upp ögonen för hur utsatta patienter är i sjukvården och hur nedlåtande människor kan vara. En sån bra bok om en ung kvinna vars liv förändras för alltid när hon kastas av hästen. Men boken är inte nattsvart.
 2. Magicians Land av Lev Grossman Jag är så glad att jag fick den första boken i serien The Magicians från The English Bookshops bokklubb. Jag älskade den och de efterföljande böckerna. Ett så bra slut på trilogin.
 3. Ljuset vi inte ser – Anthony Doerr. Jag är tacksam för att jag fick den här boken som rec.ex från Bookmark förlag. Den var så bra! jag har rekommenderat den till hur många som helst.
 4. Kodnamn Verity – Elizabeth Wein. Jag är glad att jag gjorde ett till försök med den boken. Jag älskade den vid andra försöket.
 5. Butchers Crossing – John Williams Jag är tacksam att personalen på Söderhamns stadsbibliotek tipsade om den här boken. Jag har hittat en ny favorit.
 6. Att jag upptäckte Ruta Sepetys och läste både Strimmor av hopp och  Färgen på drömmar. Vilken författare!
 7. Jag är tacksam för att Helena Dahlgren skrev 100 hemskaste och att jag vann den i Bokboxens utlottning.
 8. Jag är glad att jag äntligen har kommit ikapp med läsningen av Diana Gabaldons Outlander-serien i och med Written In My Own Hearts Blood.
 9. Jag är också glad över att jag äntligen har läst hela The Mortal Instruments-serien av Cassandra Clare. Bättre sent än aldrig!
 10. Jag är glad över att jag har Storytel så att jag får lyssna på en massa böcker som jag antagligen aldrig skulle ha läst annars.

2 thoughts on “Top Ten Tuesday

 1. Monika skriver:

  Kodnamn Verity och Ljuset vi inte ser har jag stående olästa i hyllan. Speciellt Kodnamn Verity känns det som att det är dags att läsa, den har stått här länge nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *