Hjärtskärande och så bra!

img_41241

Det är dags för tioårige August Pullman att börja på en närbelägen privatskola. Han har varit hemskolad på grund av sinsjukdom eller sitt syndrom som gjort att hans ansikte är helt deformerat. Han har gått igenom mer än 20 operationer. August eller Auggie som han kallas är van vid att folk stirrar och viskar bakom hans rygg.

Först vill han inte alls börja skolan men går efter mycket om och men med på att träffa rektorn. Det han inte vet är att han också kommer att träffa tre av sina framtida klasskamrater. Julian, Jack och Charlotte. En av dem kommer bli  Auggie  plågoande. Han kommer också finna sann vänskap och utvecklas under hans första år på skolan.

Boken berättas omväxlande från Auggies, hans storasyster Vias och några vänner perpektiv. Det är också en del mailkonversation mellan några föräldrar och rektorn.

Boken får mig att gråta och skratta. Älskade hans relation med familjens hund som aldrig brytt sig om hur han såg ut. Jag tycker också om att en får ta del av hur hans syster Via att ser allt på. Hur hon fått stå tillbaka och inte riktigt fått plats men att hon älskar sin bror över allt annat, även om det är jobbigt för henne.

Detta är en bok som jag kommer vilja läsa igen. Jag lyssnade på den via Storytel den här gången.

Jag förstår verkligen varför boken är så hypad. Den är verkligen superbra! Läs! Jag gav boken 4 stjärnor på Goodreads, men det är egentligen 4,5. Den kanske hade fått en 5:a om jag läst den.

Författaren heter R.J Palacio. Boken finns översatt till svenska som Undret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *