Magnus Chase and the Gods of Asgard

Magnus Chase är föräldralös och har levt som uteliggare på Bostons gator de senaste två åren. Hans mamma dog under mystiska omständigheter när hon skyddade honom. Han har lyckats hålla sig undan poliserna och socialarbetarna ,men det har varit nära några gånger. Nu är det någon som letar efter honom igen.

Av sin morbror, som hans mamma förbjöd honom att träffa, får han veta att han är sonen till en av asagudarna. Magnus är övertygad om att morbroderns forskande om asagudarna har gjort honom galen.

Men när en eldjätte anfaller honom mitt på en bro med en massa människor i närheten så offrar sig Magnus genom att attackera jätten. Han dör, men vaknar upp igen. Han måste hjälpa gudrna att hitta The Sword of Summer som försvann för 2000 år sedan. Annars kommer världens undergång , Ragnarök, sättas igång.

Jag älskar ju allt som har med nordisk mytologi att göra. Här är det riktigt bra gjort, om än lite förenklat. Magnus är en roligare huvudperson än Percy. Kanske för att Magnus är äldre med sina 16 år. Jag gillar också att hans sidekick Samirah Al Abbas är en muslimsk tjej. Både hon och Magnus är så komplexa karaktärer.

Jag gillar också att Percy Jacksonserien och denna binds ihop på ett sätt. Ni som har läst Percy Jackson vet ju att Annabeth också heter Chase i efternamn. De är alltså kusiner.

Det är också roligt att Magnus är så lik Kurt Cobain. Det syns till och med på framsidan av boken. Jag gillar nog Magnus extra mycket just för det.

Jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien. The Hammer of Thor. Jag har reservarat den på biblioteket, men har plats nr 5 så det lär ju ta ett tag innan jag får läsa den.

Författaren är Rick Riordan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *