Årets första lästa bok = årets bästa?

 

Det ofattbara har hänt. En skolskjutning har skett på Djursholms allmänna gymnasium och många ungdomar och lärare är döda. Kvar är överklasstjejen Maja som sitter inspärrad i isoleringen på fängelset, anklagad för att ha deltagit i massakern med sin pojkvän Sebastian.

Vi får följa Maja under rättegången och i tillbakablickar. Vi vet inte  riktigt vad som hänt och Maja verkar vara en riktigt osympatisk person. Hon och hennes rika vänner beter sig som svin och ser ner på andra människor. När Maja och Sebastian blir ett par blir det början till slutet.

Boken är så välskriven och och är berättad på ett så smart sätt.  Att blanda rättegångshändelserna med Majas minnen och upplevelser före, under och efter massakern. Det gör att jag inte riktigt vet hur ”skyldig” Maja är. Den här boken är verkligen om vuxenvärldens svek mot ungdomarna.  jag blev så fruktansvärt arg när jag läste den. Men låt dig inte det hindra dig från att läs boken. För den är otroligt bra1 Jag gav den fem stjärnor på Goodreads. Jag måste kolla upp vad Malin Persson Giolito skrivit mer.

Det finns en massa andra bokbloggare som formulerat sig bättre kring boken som Linda på Enligt O och Peppe på Bokhora.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *