Paradisoffer

En fullsatt Boeing 747 lyfter från Stockhokm och flyger mot New York. Kort efter start hittas ett hotbrev ombord. Krav riktas mot både den svenska och amerikanska regeringen, om de inte infrias kommer planet att sprängas.

Kaparna vill riva upp beslutet att utvisa en man som av Säpo ses som en säkerhetsrisk. Regeringen ställs inför valet att rädda livet på fyrahundra passagerare som hålls gisslan på tiotusen meters höjd eller att fullfölja en utvisning.

Kriminalkommissarie Alex Recht utreder kapningen tillsammans med den färgstarka Eden Lundell på Säpos  kontraterrorenhet.  Fredrika Bergman, som jobbar temporärt på justitiedepartementet, är inblandad i utvisningsärendet och blir kontaktperson mellan regering och polis.
De förstår snart att planen bakom kapningen är långt mer ondskefull än det någonsin kunnat föreställa sig.

Timmarna går och Fredrika och Alex inser med växande fasa att de snart förlorat  varje möjlighet att rädda planet och dess passagerare. Kampen mot klockan blir också en kamp mot de amerikanska myndigheternas skräck  för nya terrorattentat.
Och snart är bränslet i planet slut…

Jag har haft boken stående oläst ett tag men så hittade jag den på Storytel och började lyssna på den. Den var så spännande att jag lyssnade klart på två dagar. Det kan också ha hjälpt att jag satt och färglade i en målarbok för vuxna. Det fungerade jättebra.

Det var länge sedan jag läste de tidigare böckerna i serien.  Men jag gillade dem och jag gillar den  här ännu mer tror jag. Riktigt spännande. Men jag tyckte att slutet var lite väl abrupt. Jag kommer att läsa/lyssna på nästa bok i serien Davidsstjärnor inom en snar framtid.

Paradisoffer är den fjärde delen i serien. De tidigare heter Askungar, Tusenskönor och Änglavakter. Nästa bok kommer i serien heter Syndafloder och ges ut under v. 9  (står det på Adlibris).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *