En smakebit på søndag: Kemisten av Stephanie Meyer

Den här helgen så har jag/vi varit ovanligt sociala. i fredags firade vi i arbetslaget våra kollegor som fyllt 50 och 20 år. Det blev en rejäl festlighet med Italiens buffé och lekar. Festen slutade inte förrän efter två eller det var då jag och de flesta andra åkte hem.
Igår var sambon och jag först och hälsade på en kompis som ligger på sjukhus. Sedan var vi bjudna till Forsbacka herrgård på Afternoon Tea för att fira hans moster som fyllde 72 år. Riktigt mumsigt!
Idag var vi först ner på stan och shoppade innan vi fikade hos Y som fyllde år.

Dagens smakbit kommer från Kemisten av Stephanie Meyer (författaren till Twilight-serien). Det är en spänningsroman och handlar om Juliana som arbetade för den amerikanska regeringen på en hemlig enhet. Men hon har hållit sig gömde i flera år efter de försökte döda henne. Nu har hon blivit kontaktad av sin gamla arbetshivare. De behöver hennes hjälp med att oskadliggöra en man som kan döda flera tusen oskyldiga. Ska Juliana ta jobbet? Jag har bara dryga 100 sidor kvar men smakebiten kommer från s 16

Hon stapplade in genom den enda dörren till sitt sovrum och gick igenom hela rutinen gående i sömnen. Det var tillräckligt mycket ljus som sipprade in genom de tunna persiennerna – röd neon från bensinstationen på andra sidan vägen – för att hon skulle kunna låta bli att tänka. Först lade hon de långa dunkuddarna på dubbelmadrassen som tog upp det mesta av utrymmet därinne, så att de vagt påminde om en människokropp. Sedan stoppade hon in de förslutna plastpåsarna fyllda med Halloweenblod i örngotten. På nära håll var blodet inte så övertygande, men påsarna låg där ifall en inkräktare skulle slå sönder fönstret, föra undan persiennerna och skjuta från den utkikspunkten. I den skumma neonbelysningen skulle han inte se någon skillnad. 

Fler smakbitar hittar ni på Flukten fra virkeligheten.

 

7 thoughts on “En smakebit på søndag: Kemisten av Stephanie Meyer

  1. Inte en kvällsrutin man skulle vilja behöva…

  2. Ewelina skriver:

    Den boken vill jag gärna läsa! 🙂

  3. Monika skriver:

    Den där läste jag för bara ett litet tag sedan och jag tyckte den var helt OK 🙂

  4. Lena skriver:

    Är riktigt nyfiken på denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *