Ett påveval

Boken börjar med att påven har dött. Snart samlas etthundrasjutton kardinaler från hela världen för att välja vem som ska bli den nya påven. Konklaven leds av kardinal Lomeli som i tysthet vacklar i sin gudstro.

Precis när dörrarna till konklaven ska låsas dyker en ny kardinal upp. En som den nyss avlidna påven utsåg i så kallad  in pectore (i hjärtat). Det är bara början på all dramatik som kommer ske under konklaven. Vad som från början verkade vara ett enkelt val blir mycket komplicerat när favorit efter favorit faller ifrån av olika anledningar.

Hur ska detta sluta och hur kommer världen att reagera när konklaven drar ut på tiden just när flera terrordåd mot kristna har skett?

Boken var ganska seg i början när alla kardinaler skulle presenteras men sedan blev en riktigt spännande läsning. Det är så många intriger och konspirationer. Jag gillade verkligen twisten på slutet. Så bra!

Konklaven är den andra boken jag läst av författaren Robert Harris. Jag läste hans Faderland för en herrans massa år sedan men kommer ihåg att jag tyckte den var riktigt bra.

Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Tack till Bookmark förlag för rec.exet!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *