Stora små lögner

Vid en första anblick framstår den prydliga villaförorten Pirriwee som en välmående och sömnig idyll.

Men under ytan kokar det.

Madeline och Celeste är grannar och bästa vänner. De har barn i samma förskoleklass och tar alla tillfällen de får att prata om livet på favoritcaféet. Madeline har händerna fulla med sin tonårsdotter, som plötsligt tycks föredra sin pappa och yogafrälsta styvmamma framför henne (hur är det möjligt??). Men hon kan inte låta bli att samtidigt kasta sig in i intrigerandet mellan olika fraktioner av föräldrar på skolan. Förortens okrönta skönhetsdrottning Celeste backar förstås upp Madeline, men har verkat mer virrig än vanligt på sistone – kanske inte så konstigt med två helvilda tvillingpojkar där hemma och en man som ständigt är på resande fot. Eller finns det något som Celeste inte berättar?

När den unga ensamma mamman Jane flyttar in i området möts hon av kyliga blickar från de andra förskolemammorna och blir misstagen för att vara femårige Ziggys barnflicka. Madeline och Celeste tar dock Jane under sina vingar, och står på hennes sida när stämningen blir allt mer hätsk efter att Ziggy blivit anklagad för mobbning. Temperaturen på skolgårdar och villagator skruvas upp för att nå sin våldsamma kulmen under skolans årliga föräldrakväll …

Den här boken är helt otroligt bra! Jag började att lyssna på den via Storytel och jag var helt fast direkt från början. Jag ville bara veta mer! Så jag gav mig inte tiden att lyssna på boken utan började att läsa den på mobilen istället.  Så välskriven med  intressanta karaktärer. Det är en mörk bok som tar upp riktigt svåra saker, men samtidigt är den så rolig. Jag blev verkligen imponerad av Liane Moriartys sätt att skriva.  Anna Strandberg har översatt boken till svenska.

Jag gav boken fem stjärnor på Goodreads och kommer absolut att läsa/lyssna på mer av Liane Moriarty.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.