Yxmannen

New Orleans 1919. Den beryktade seriemördaren Yxmannen sätter skräck i staden med sina bestialiska mord.

Kriminalinspektör Michael Talbot utreder fallet men har svårt att hitta ledtrådar. Dessutom bär han på en hemlighet, som till intet pris får komma ut. Luca DAndrea, Michaels tidigare chef, har fått i uppdrag av maffian att ta reda på vem Yxmannen är. Nittonåriga Ida jobbar som sekreterare hos en privatdetektiv, och när hon snubblar över ledtrådar som kan leda till avslöjandet av Yxmannens sanna identitet kan hon inte låta bli att på egen hand försöka utreda mysteriet.

Det är en riktigt spänannde historia och Louis Armstrong är en av huvudpersonerna som Idas vän. Det fungerar faktiskt riktigt bra. Det handlar också mycket om rasismen mot färgade. Det är riktigt otäckt. Jag gillar verkligen miljöbeskrivningarna.
Yxmannen bygger på de händelser som skakade New Orleans mellan 1918 och 1919, då en seriemördare härjade i staden. De brev som förekommer i romanen är autentiska och tros ha skrivits av den verklige Yxmannen.
Boken blev utsedd till årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin!
Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads. Tack till Kalla Kulor förlag för rec.exet!

 

One thought on “Yxmannen

  1. Lena skriver:

    Yxmannen var riktigt bra. Jag gav den också en 4:a.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *