Nordiska gudar

Nordiska gudar är en vackert illustrerad bok där gudar, jättar, dvärgar, valkyrior, monster och hjältar presenteras i all sin prakt. En bok för den som redan är intresserad och initierad, och för den som ännu inte upptäckt asagudarnas värld – ett storverk som fångar läsare i alla åldrar.

Välkända berättelser från Eddorna – som sagorna om Iduns äpplen, Mimers brunn och Tors färd till Utgård – paras med fakta om de varelser som befolkar Asgård, Jotunheim och underjorden.

Bilderna är helt otroligt fina och jag tyckte verkligen om boken. Kan verkligen rekommendera den för alla som vill lära sig mer om nordisk mytologi.Den är tydlig och riktigt välskriven. Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Jag har tidigare läst Nordiska väsen av författaren Johan Egerkrans, men tydligen har jag inte skrivit om den på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *