Som eld

Lollo kan inte förklara varför hon gick just hit. Eller varför hon inte gick härifrån. När Anna överraskade henne kunde hon ha sagt ursäkta och gått. Hon kunde ha sagt nej till att ge henne bensintanken, och nej till att gå ned i båten. Hon känner fortfarande Annas hand om sin handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret. Hon doftade som eld.

Anna och Lollo ser varandra för första gången på båten till Sländö. Lollos rika föräldrar har nyss köpt ett sommarhus där. Hennes kompisar är utomlands och hon skulle mycket hellre vara kvar i stan.

Anna har tillbringat alla somrar på Slöndö. Först med mamma och pappa, men sedan mamma dog är det hon och pappa. Hennes pappa är en sjukpensionerad alkoholist.

När tjejerna träffas på riktigt händer något. De blir vänner men ganska snart blir det någor mer. Det är en beerättelse om den första starka kärleken.
Boken är så vackert skriven, men jag skulle vilja att den var längre. Jag vill ju veta hur det går för Anna och Lollo. Boken är bara 207 sidor lång.

Jag läste boken under ReadoRama och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Jag har tidigare läst Hjärta av jazz, Grejen med verb och Grejen med substantiv och pronomen av Sara Lövestam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *