Den sommaren

Vännerna Denis och Delphine, Nicholas och Marie och Lola träffas som vanligt för att fira nationaldagen och tillbringa några dagars ledighet i Normandie. Denis och Delphines äktenskap är på upphällningen och han kan knappt vara vänlig mot henne på grund av hennes många otrohetsaffärer.
Nicholas och Marie kämpar på han med sina krämpor och hon med sin alltmer misslyckade skådespelskarriär.
Marie har med sig den senaste i raden av tillfälliga pojkvänner Samuel som tänker bli mer permanent.

Men allt ställs på sin spets i och med uppdykandet av den hemlighetsfulla tonåringen Dimitri. Hans närvaro och vänskap med Denise och Delphines dotter Jeanne förändrar dynamiken i gruppen. Gammal osämja, oförrätter och hemligheter kommer i dagen.

Författare är Veronique Olmi och boken är utgiven på Sekwa förlag.

Boken var helt klart läsvärd och jag gav den tre stjärnor på Goodreads. Jag läste den under Nellons bokblogggs Läs-a-lot 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *