En av oss ljuger

Fem elever på Bayview High slår sig ner i sitt klassrum för kvarsittning: 
Bronwyn, den duktiga flickan. 
Addy, skolans populäraste tjej. 
Nate, en badboy med prick i registret. 
Cooper, basebollguden. 
Och Simon, som driver Bayview Highs populäraste skvallerblogg.

Men bara fyra av dem kommer levande därifrån. Simon dör under kvarsittningen, och enligt polisen var det ingen olycka. Han hade planerat att inom kort avslöja smaskiga hemligheter om alla de övriga fyra på sin blogg, vilket gör dem till huvudmisstänkta.

Om de ska ha minsta chans att rentvå sig själva måste de samarbeta, men frågan är vem de kan lita på. Det finns bara en sak som är helt säker – en av dem ljuger …

Boken har blivit jämförd med The Breakfast Club som är en av mina favoritfilmer. Den har verkligen stora likheter med den filmen. Speciellt när jag tänker på boken så här några veckor efter jag läst klart den.

Historien berättas utifrån de överlevande elevernas perspektiv och det fungerar oväntat bra. i början hade jag svårt för vissa karaktärer men jag ville verkligen läsa om dem alla.

När jag började läsningen trodde jag att det den skulle vara ganska ytlig och stereotypisk, men jag blev förvånad. Det finns så mycket under ytan och alla karaktärerna utvecklas.

Jag läste boken som e-bok via Storytel och gav den fyra stjärnor på Goodreads. Kanske är jag lite för snäll med betyget på grund av min kärlek till The Breakfast Club.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *