En smakebit på søndag: Det växte ett träd i Brooklyn del 2

Jag trodde inta att det skulle bli så mycket läsning i helgen. För det första så var jag så sjukt trött på fredagen. Det kändes som om jag skulle tillbringa hela helgen sovandes i sängen. För det andra så skulle jag och sambon på hans mosters mans 70-årsfest på lördagen. Nu blev det inte så eftersom sambon fick ett migränanfall. Så istället blev vi kvar här hemma och tur var nog det för jag började snyta mig som en tok.
Jag har i alla fall läst ut Night School av Lee Child, Pappas pojke av Emelie Schepp och Tsatsiki och Älva av Moni Nilsson.

Dessutom har jag påbörjat Det växte ett träd i Brooklyn del 2 av Betty Smith. Så denna veckas smakbit kommer från sidan 39:

I alla fattiga och trångbodda stadskvarter är den kringstrykande sexualförbrytaren en fasansfull person för alla föräldrar. Det tycksa alltid finnas en i varje stadsdel. Det fanns en i Williamsburg det år Francie fyllde fjorton. Han hade länge antastat småflickor, och fastän polisen alltid var på jakt fick man aldrig fast honom. Ett skäl till det vara att när en liten flicka blev antastad höll föräldrarna det hemligt så att ingen skulle få reda på det och betrakta flickan som onormal och göra det omöjligt för henne att  återgå till en vanlig barndom med sina lekkamrater.
En dag blev en liten flicka i Francies kvarter mördad, och historien måste komma fram i dagsljuset.

Fler smakbitar hittar ni hos Flukten fra virkeligheten.

 

 

11 thoughts on “En smakebit på søndag: Det växte ett träd i Brooklyn del 2

 1. Finns det en ny Tsatsikibok? Trodde hon hade avslutat serien.

 2. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten!
  Jag är också toktrött men fick ändå lite läst 🙂

 3. TinaO skriver:

  Tack för smakebiten! Har sett den här på flera bloggar under hösten och tänker att jag nog måste ta mig an den.

 4. Åsa skriver:

  Tack för (en rätt ruggig) smakbit! Många verkar gilla dessa böcker, klart man blir nyfiken. 🙂

 5. Underbara böcker, båda två, tack för smakbiten!

 6. Monika skriver:

  Jag vet nog egentligen fortfarande inte om jag vill läsa de här böckerna eller ej. Just nu lutar det åt ej, i alla fall inte än på ett tag. Så många andra böcker jag vill läsa.

 7. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten! Är lite osäker på om jag läst den här serien, kanske skulle ta och testa, om jag läst är det för länge sen.

 8. Robert W skriver:

  Jag älskade de här båda böckerna!

 9. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den här står på min läslista. tack för smakebiten!

 10. Boklysten skriver:

  Båda böckerna är underbara!. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.