Bird Box

Bird Box handlar om en värld där större delen av mänskligheten dött efter de har sett något som gjort att de blivit galna. Denna galenskap har gjort att de dödat andra människor och till slut tagit sina egna liv. Ingen vet egentligen vad det är som gör att de blir smittade. Men alla de överlevande håller sig inomhus och täcker över sina ögon om de måste gå ut.

När boken börjar har det gått fem år sedan katastrofen. Malory bor i ett övergivet hus med två barn. De bor nära floden och hon drömmer om att hitta en säker plats för sig och sina barn. Hon vet var den platsen finns men hon har väntat på rätt tillfälle. Kanske har hon väntat för länge.

Boken berättas omväxlande i nutid och dåtid med start från när de första dödsfallen sker. Vi får veta varför Malorie är ensam i huset och var alla andra tagit vägen.

Det är riktigt obehagligt och skrämmande att lyssna på boken. Beskrivningarna av hur Malorie färdas på floden i en båt med barnen och alla har det ögonbindlar på sig. Jag ryser bara jag tänker på det nu. Malorie har inte ens givit barnen namn utan kallar dem för Boy och Girl. Det känns lite väl kallt tycker jag.

Boken är författaren Josh Malermans debut och jag gav den fem stjärnor på Goodreads. Jag lyssnade på den via Storytel och kan verkligen rekommendera er att göra detsamma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *