Tricky Twenty-Two

Stephanie Plum är kanske inte den bästa bount huntern men hon vet när någon utnyttjar  henne. Ken Globovic (a.ka. Gobbles), den mycket omtyckta ledaren för den ökända studentföreningen Zeta, blev arresterad efter han misshandlat rektorn för Kiltman College. Nu har han smitit från borgen och Stephanie behöver alltså hitta honom. Han har blivit sedd på flera ställen men ingen är beredd att berätta något. Stephanie förstår satt något är skumt med colleget, men vad?

När Dou Linken blir mördad i sin egen trädgård  är listan över de misstänkta mycket lång. Men han var inte alls omtyckt och inte ens hans fru sörjer honom. De enda som vill  hitta mördaren är Joe Morelli som leder utredningen av mordet och Ranger som var anställd för att skydda Linken och naturligtvis Stephanie.

Stephanie har det inte lätt i den här boken. Morelli genomgår en livskris på grund av hälsoproblem och börjar tvivla över både sitt yrkesval och val av flickvän, Så han dumpar Stephanie och säger att han behöver vara obunden när han ska fundera över sitt liv. Hon är alltså fri att dejta igen, men absolut inte Ranger.

Det här är ett bra exempel på varför Stephanie ska välja Ranger istäellet för Morelli. Morelli är så omogen och inte en favorit hos mig. Jag förstår att han lider av sin sjukdom men borde han inte at hjälp av Stephanie då?

Boken är mörkare än de tidigare men naturligtvis är den fortfarande rolig och lättläst. Jag gav den tre stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *