Shadow and Bone

Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka – ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som nu drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa vän Mal, och när han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka.
Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.

Grisha-trilogin var verkligen hypad för några år sedan och jag var riktigt sugen på att läsa serien så jag köpte de två första delarna. Men sen läste jag inte dem ändå. Nu blev det äntligen av. Jag gillar verkligen Leigh Bardugos sätt att skriva och världen som byggs upp. Det är intressant att läsa om Alina och hur hennes hon utvecklas.

Men jag förstår inte riktigt grejen med the Darkling. Jag förstår inte riktigt vad som gör att alla älskar honom. Jag måste misssa något. Kanske förstår jag när jag läst nästa bok i serien.

Nästa bok heter Siege and Storm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.