Fiskarmännen

Benjamin är den yngsta av fyra äldsta barnen i familjensom växer upp 90-talets Nigeria. När deras pappa flyttar för att jobba i en annan stad börjar pojkarna utnyttja sin firhet genom att bryta reglerna som föräldrarna satt upp. En av dem är att de absolut inte får vistas vid Omi-Alafloden. Men alla barn dras ju till det förbjudna och till vatten och de börjar fiska där. Allt går bra tills de efter sex veckor blir upptäckta av moderns väninna.

Det är början på allt som kommer att gå fel. Den äldsta brodern Ikenna börjar att ta avstånd från hela familjen och vara respektlös mot sin mor. Vi vet inte riktigt varför från början men snart får vi veta att pojkarna hörde en fruktansvärd spådom från en galen man om att en av dem ska dö pågrund av en annan av bröderna. Misstänksamheten växer bland bröderna och sätter igåmg ett katastrofalt händelseförlopp.

Boken är så välskriven och jag drogs verkligen in i handlingen. Jag gav den fyra stjärnor på Goodreads. Jag läste den på några timmar under Påskläsutmaning 2018.

Författaren heter Chigozie Obiama och detta var hans debutroman.  Den nominerades till Bookerpriset 2015. New York Times skrev att han var en  årets mest lovande nykomlingar och en sann arvtagare till Chinua Achebe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *