Under odjurspälsen

Signe är 15 år, går i nian och bor iu Uppsala. Hon har varit kär i Joel hur länge som helst. Joel som har blåklintsögon och inte förstått att han hör ihop med Signe.
Signe och Joel chattar i timtal och berättar allt för varandra på ICQ, men Joel tror att han pratar med Frida från Karlstad. Signe planerar att berätta sanningen för honom, någon gång i framtiden. Frida är ju som en mer perfekt version av Signe.

Men så blir det höstlov och Joel tycker att det är dags att de ses på riktigt. Signe säger att det är en bra idé men försöker att komma på något sätt att stoppa det. Istället träffar Signe Manga-Magnus som hennes kompis Minna har pratat med på Skunk. Men kan han vara något att ha?

Signe är inte en speciellt sympatisk person. Hon låter allt gå alldeles för långt och sårar människor till höger och vänster.  Men hon är bara 15 år och har blivit mobbad så jag förstår att hon skyddar sig själv. Jag förstår inte riktigt varför hon låter Joel åka till Karlstad. Hon hade ju kunnat stoppa allt med ett meddelade.

Bokens titel anspelar på Skönheten och odjuret då Signe ser sig själv som odjuret. Jag tyckte ändå om boken och gav den fyra stjärnor på Goodreads. Författare är Klara Krantz och hon har också skrivit Ge mig arsenik.

Jag läste boken under Påskläsutmaning 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *