Master of Crows

Martise har skickats till den utstötte trollkarlen Silhara av Neith för att spionera på honom för The Conclaves räkning. The Conclave är typ som trollkarlarnas högsta råd. Martise är slav till stormästaren och han har lovat henne frihet om hon finner bevis som kan fälla Silhara.

Silhara av Neith, kallas ofta för the Master of Crows för han är utstött och använder sig av mörkare magi. Han har stora problem eftersom guden Corruption försöker ta över hans sinne och förföra honom med löften om otroligt stora magiska förmågor som kommer att ge honom välrdsheravälde.  Silhar kämpar emot på alla sätt och när Martise dyker upp får han ännu fler problem. Naturligtvis vet han att hon är en spion men samtidigt kan han få hjälp av henne.

Tillsammans letar de efter en ritual som kan förgöra  Corruption. Men när de gör det så upptäcker de saker om  varandra  som kan dem båda.  Silhara måste bestämma sig för om hans och nationens öde  är viktigare än själen som tillhör kvinnan han älskar. Martise måste också avgöra om hennes frihet är viktigare än hennes älskades liv.

Jag vet att det låter fjantigt men boken var faktiskt riktigt underhållande. Den var mycket bättre än va d jag trodde fast det är någon slag fantasyromance. Silhara är den typiskt outsidern som intekan bete sig. Han är inte speciellt trevlig alls. Speciellt inte mot Martise, men det ändras sedan ju längre in i historien vi kommer.  Silharar är hemskt rolig. Jag gillar också hur hans tjänare och vän den stumme Gurn tar ner honom på jorden. Jag tycker också om Silharas hund som kan känna av magi. Cael tror jag han heter.

Tydligen finns det tre noveller som hör ihop med boken. Men det ska vara fristående. Jag gav den här fyras stjärnor på Goodreads och läste den på min Kindle. Jag köpte boken för ett bra tag sedan efter att ha sett att Felicia Day gillat den.

Författare är Grace Draven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *