Goldie Vance

Sextonåriga Marigold ”Goldie” Vance är otroligt nyfiken. Hon bor på en resort i Florida och jobbar extra på ett hotell som hennes pappa förvaltar. Goldie drömmar om att få arbeta som hotellets egna detektiv men just nu nöjer hon sig med att hjälpa den nuvarande detektiven med hans fall vare sig han vill det eller inte.

Nu har en av gästerna blivit av med ett värdefullt halsband. Goldie löser snabbt fallet på ett lite okonventionellt sätt som innebär dragracing, bilstöld (eller lån enligt henne). Men hennes metoder får katastofala följde när hennes ärkefiende Sugar, hotellägarens hemska dotter, ställer till det för Goldie. Så försvinner också gästen som belv av med halsbandet. Vad är det som händer?

En riktigt bra graphic novel som är rolig, spännande och som har en huvudkaraktär som är helt underbar. Goldie är en stark tjej som  ingen skit från någon och som står upp för sig själv, sina vänner och vad som är rätt.  Jag gillar också hur hon blir förälskad i Diane som jobbar i skivaffären och som skådis.

Serien är gjord av Hope Larson, Brittney Williams och Sarah Stern. Jag boken fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *