En smakebit på søndag: You

En smakebit på søndag sköts numer av Betraktninger och en ska välja ut ett stycke ur den bok som en läser just nu och dela det på sin blogg. Naturligtvis ska det inte vara några spoilers.

Denna långhelgen har det ju varit helt underbart sommarväder. Jag och Lussekatten har suttit ute på altanen och läst. Nu har väl inte Lusse läst så mycket men han har hållt mig sällskap. Förutom att läsa har vi också hunnit med att flytta ner mitt bibliotek i gillestugan, haft städdag och jag har lekt med fasters gofisar Theo och Thor.

Denna veckas smakbit kommer från en bok som jag läst sedan den första maj. Det är You av Caroline Kepnes, om bokhandlaren Joe som börjar stalka Guinevere Beck som kommer in i bokhandeln en dag. Sjukt obehaglig bok!

Från s 220:

If you live alone, you’d be a fucking masochistic freak to buy an opaque shower curtain. I started thinking about this in the Silver Seahorse, where theshower curtain was white, save a few spots of mold on the bottom. It’s like they were trying to make the room feel like Psycho. I thought buying a shower curtain would be the easiest fucking thing in the world but you go to Bed Bath & Beyond and they have  like six hundred opaque shower curtains that are obviously not an option. And then yo go online and there are thousands to choose from I didn´t buy a totally clear one because you need somehing to look at while you’re on the can, but when you think about it, this shower curtain is something you are going to look at Every. Fucking. Day.

7 thoughts on “En smakebit på søndag: You

 1. Paula skriver:

  Jag tycker såna scenarion är riktigt obehagliga, till slut går man och ser sig över axeln när man går ut! Tack för smakbiten

 2. Glad att jag inte är rädd för att duscha, gör valet av draperi mycket lättare 🙂

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  känner jag inte igen. tack för smakebiten!

 4. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Författarnamnet låter bekant, men jag har inte läst något av henne.

 5. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten. Verkar som en riktigt creepy thriller. Så otäckt med stalking.

 6. Monika skriver:

  Jag är egentligen väldigt sugen på att läsa den, låter precis som något för mig och den står i hyllan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *