Smakebit på søndag: Stanna hos mig

På söndagrna är det dags för En smakebit på söndag som Betraktninger håller i. Vi ska dela med oss av ett stycke ur den boken vi läser just nu. (Inga spoilers!)

Det har varit en lugn helg. Vi har inte gjort så mycket alls. Jag shoppade två klänningar på Indiska som jag kanske ska ha på skolavslutningen. Vi köpte och bygde ihop en garderob. Idag har vi städat hela huset.

På tisdag är det dags för skolavslutning. Det är nära nu..

Denna veckas smakbit kommer från Stanna hos mig av Ayòbámi Adébáyò. Från s 24:

Vad hade du i maten?” ropade Akin.
”Välkommen tillbaka, brudgummen”, sa jag. Jag hade precis ätit färdig min middag. Jag plockade ihop tallrikarna och gick mot köket.
”Vet du att de har diarré nu allihop? Jag fick parkera vid en buske där de kunde skita. En buske!” sa han och följde efter mig ut i köket.
”Vad är det med det då? Har dina släktingar toaletter hemma? Skiter de inte i buskar och på gödselstackar hela tiden?” skrek jag och slängde tallrikarna i diskhon. Ljudet av porslin som krossades följdes v tystnad. En av tallrikarna hade gått av på mitten. Jag strök med fingret över den spruckna ytan. Jag kände hur det gick hål på skinnet. Blodet fläckade den taggiga skåran i rännilar.

8 thoughts on “Smakebit på søndag: Stanna hos mig

 1. Bokdamen skriver:

  Den här är jag lite nyfiken på. Tack för smakbiten!

 2. lite nyfiken på denna, tack för smakbiten.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  den borde läsas, tror jag. tack för smakebiten!

 4. Monika skriver:

  Den har jag sett mycket av i mitt flöde den senaste tiden. Då blir man ju lite nyfiken 🙂

 5. Paula skriver:

  Har hört om denna lite här och där. Värd att läsa förstår jag. Tack för smakbiten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *