Schroder

När boken börjjar vet vi att Erik Schroder sitter fängslad för att ha bortfört sin dotter. Det här är hans berättelse varför han gjorde det. Han har vägrat säga ett ord till sitt försvar men skriver istället ett brev till in exfru. Det är svårt att veta vad som är sant för Erik började ljuga och skapa sig en ny identitet redan som 14-åring. Han är alltså en mycket opålitlig berättare.

Erik Schroder kom med sin far till USA som flykting från Östtyskland. Han kände sig alltid utanför och ville bli en riktig amerikan. Så när han såg reklam för ett sommarläger för utsatta pojkar gjorde han en ansökan men kallade sig för Erik Kennedy. Sedan fortsatte han bara att använda namnet. Han får jobb, gifter sig och får en dotter allt under en falsk identitet. När han skiljer sig kan han inte gå tll domstol för att få gemensam vårdnad. Så när allt krånglar till sig sticker ha iväg med sin sexåriga dotter på en roadtrip. Han är sjukt oansvarig och beter sig mer som ett barn själv.

Boken var lättläst och engagerande. Jag förstår Eriks ångest över att han missar sin dotters uppväxt och att han inte kan göra så mycket åt det eftersom han har levt under falsk identitet så länge. Om han säger sannigen förlorar han ju henne ändå. Men det kändes ändå som något saknades i berättelsen.

Författaren heter Amity Gaige och jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *