München

September 1938: Hitler är fast besluten att starta ett krig. Chamberlain vill desperat bevara freden. Oenigheten leder till ett historiskt möte i München om Europas framtid. 

Samtidigt som führerns tåg åker söderut genom Tyskland, korsar premiärministerns flygplan den Engelska kanalen. Tillsammans med makthavarna reser två vänner som inte har setts på sex år. Hugh Legat är en av Chamberlains privata sekreterare. Paul Hartmann är en tysk diplomat och medlem av anti-Hitler-rörelsen. Nu korsas deras vägar i händelsernas centrum. Hur långt är de beredda att gå för att förhindra ett krig?

Jag tyckte om att det handlar om hur Chamberlain gör allt för att stoppa kriget. Nu vet vi ju att det var förgäves. Hitler hade redan bestämt sig för att gå ut i krig. Jag tycker också om att det handlar om det politiska spelet både i Storbrittanien och Tyskland. Inte alla i Tyskland är på Hitler sida och helst av allt vill de bli av med honom.

München är den tredje boken jag har läst av författaren Robert Harris. Förra året läste jag Konklaven och tyckte mycket om den. Den här är mycket intressant. Robert Harris har verkligen gjort omfattande research. Jag visste inte så mycket om Münchenuppgörelsen. Nu vet jag desto mer.

Men tyvärr var det ändå något som gjorde att jag inte riktigt klickade med boken. Den fick tre stjärnor på Goodreads.

Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *