Kvinnan i fönstret

Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?

Det är en psykologisk thriller där en vet från början att Anna Fox nte är en trovärdig berättare. Dels för att hon dricker stora mängder alkohol som hon blandar med psykofarmaka, men också för att hon varit med om något slags rauma som gjort att hon lider v blanda annat agorafobi.

När hon ser grannfrun mördats genom sitt fönster är det ingen som tror på henne. Men hon ger sig inte utan föröker ta reda på sanningen.

Jag tyckte det var alldeles för lätta att lista ut vad som hänt Anna och vad hon höll hemligt. Jag listade också ut vem som utgör den verkliga faran relativt fort. Men jag gav ändå boken tre stjärnor på Goodreads.  Det berodde nog mest på det ökade tempot i slutet.  Något som jag störde mig på var hur polisen förhörde henne framför grannarna och avslöja vad som hänt henne.

Boken är nominerad till Årets bok 2018. Idag är sista dagen att rösta.  Författaren heter AJ Finn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *