Den lilla bokhandeln runt hörnet

Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.

Jag har bara läst en bok av Jenny Colgan och den var jag inte alls så förtjust i. Men den här var faktiskt riktigt underhållande. Det kan till vis del bero på att den utspelar sig i Skottland (jag är svag för skottar) och handlar om böcker. Det är mysigt och romantiskt. Jag gillar verkligen alla de litterära hänvisningarna.

Jag kan också känna igen mig i att vilja rädda böcker som annars kommer att slängas. När jag var med och stängde en skola tog jg hem en massa böcker från skolbiblioteket som annars skulle slängas. Det gjorde ont att släng så mycket böcker. Men flera skolbibliotekarier hade kollat igenom dem och tagit det de ville ha.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.  Boken var nominerad till Årets bok 2018. Visst är väl boken döpt efter Meg Ryans bokhandel i You Got Mail?

One thought on “Den lilla bokhandeln runt hörnet

  1. Nilmas Bokhylla skriver:

    Den här har jag i bokhyllan bland olästa och det verkar ju lovande. Tror dock den får vänta ett tag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *