Black Powder War

Black Powder War är den tredje delen i serien om draken Temeraire och hans kapten Will Laurence.

Temeraire och Laurence är fortfarande kvar i Kina men de ska snart bege sig hem igen. De har fått en fiende i Lien den vita albinodraken som också är en Celestial. Hon var prins Yongxings drake och anklagar Temeraire och Laurence för hans död.
Så kommer ett brev som ändrar deras planer. Laurence och Temeraire måste skyndsamt ta sig till Turkiet för att hämta tre drakägg som britterna har köpt. De måste flyga över okända och farliga områden och till sin hjälp har de den opålitlig guiden Tharkay.

Boken handlar bara om deras resa från Kina och genom Europa. Naturligtvis hamnar de i olka knipor både i Turkiet och sedan när de tar sig därifrån. De hamnar mitt i kriget mot Napoleon Bonaparte och allt ser hopplöst ut. Naturligtvis dyker Lien upp mer än en gång för att göra deras liv till ett helvete.

Jag tyckte bäst om mötet med de vilda drakarna och hur Temeraire blir ännu mer av en ledare. Men det var tröttsamt med så mycket militär strategi och olika strider. Boken är prcis lika vackert skriven med många miljö- och karaktärbeskrivningar. Men den här fick bara tre stjärnor på Goodreads. (3,5 om alternativet hade funnits)

’Jag kommer att fortsätta läsa serien. Nästa bok heter Empire of Ivory.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *