Francesca

Kriminalinspektör Charlie Lager är mitt uppe i en komplicerad utredning i Stockholm när hon får höra talas om tonårsflickan Francesca som för snart trettio år sedan försvann från trakten där hon själv växte upp.
Något i det gamla olösta fallet påverkar Charlie och snart plågas hon också av märkliga drömmar om sin mamma Betty och diffusa minnen från uppväxten. Vad betyder drömmarna? Finns det en koppling mellan dem och Francesca? 
När vännen Susanne ber om hjälp för att reda upp sitt liv bestämmer sig Charlie för att resa tillbaka till Gullspång. Med sig bär hon mardrömmarna från barndomen och de obesvarade frågorna kring Francescas försvinnande. Men hon upptäcker snart att inte alla i bygden uppskattar att hon börjar gräva i fallet.

Den andra boken om kriminalinspektören Charlie Lager var riktigt bra, men tyvärr inte lika bra som föregångaren Annabelle. Jag tycker om Charlie som förstår så mycket för sig själv och är så klumpig i alla sina relationer. Jag har däremot svårt för hennes väninna Susanne.

Jag gillade att vi har två berättarröster och tidslinjer. Att jag får läsom nutiden genom Charlie och det som hände för länge sedan utifrån Francescas perspektiv. Internatskolan och mentaliteten eleverna, lärarna och föräldrarna har är fruktansvärd. Att ingen tror på Francesca. Vidrigt!

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och vill gärna läsa mer av författaren Lina Bengtsdotter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *