24 goda gärningar

Emma förlorar sin man på julafton. Två år senare har hon fortfarande svårt att finna mening i tillvaron. Det dåliga samvetet gnager i henne, fanns det något hon kunde ha gjort för att rädda honom?

På väg hem en kväll stöter hon ihop med en äldre man som har irrat bort sig i snöstormen. Hon bestämmer sig för att försäkra sig om att han kommer hem välbehållen. Den kvällen föds en idé hos Emma. Hon ska utföra 24 goda gärningar. En för varje dag fram till julafton.

Från att oftast vara ensam möter Emma under dessa vintriga dagar en mängd människor som sakta börjar förändra hennes tillvaro. Men är hennes goda gärningar tillräckliga för att mota bort mörkret som bosatt sig inom henne? Hur kommer hennes liv se ut när hon vaknar på julafton?

Jag blev riktigt överraskad av den här boken. Den var så mycket mer än vad jag trodde den skulle vara. Jag gillar verkligen Emma från början och de andra karaktärerna. När det dök upp en hund var jag såld.
En lite mörkare feelgoodbok som jag verkligen kan rekommenderar!
Jag lånade boken från biblioteket men började att lyssna på via Storytel den när jag skulle åka buss till och från jobbet. Som ni ser på bilden så avslutads läsningen i ett varmt bad.

Författaren heter Jenny Fagerlund och jag läser gärna fler böcker av henne. Hon har också skrivit Drömstigen och Med hälsning från Båstad.  Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

One thought on “24 goda gärningar

  1. Nilmas Bokhylla skriver:

    Den här boken har fått bra betyg lite här och var faktiskt så har blivit lite sugen på den. Till nästa jul kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *