The Chalk Pit

I en gammal kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks nyligen ha kokats och grävts ner. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord, och efter att en ung kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa. Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. När sambon till Nelsons kollega Clough också försvinner ställs utredningen på sin spets. Ruth och Nelson måste jobba tillsammans för att avslöja de mörka hemligheter som döljer sig i underjorden.

Vilken bladvändare! Det var helt omöjligt att sluta läsa så den blev utläst på en och samma dag. Det var riktigt otäckt att läsa om de försvunna kvinnorna. Speciellt om småbarnsmamman som försvann efter att någon ringde på dörren och lämnat barnen ensamma hemma.
Det var fascinerad att läsa om rykterna om en underjordisk stad i tunnlarna som användes vid kalkbrytningen. Det får mig att tänka på Skönheten och Odjuret (tv-serien) som gick på svt på slutet av 80talet eller början av 90-talet, fast utan lejonmannen Vincent.

Författaren Elly Griffiths varvar spänning, samhällsengagemang, tragedi och komik på ett suveränt sätt. Det känns som jag lärde känna flera av de ”gamla” karaktärerna ännu mer i den här boken. Clough fick mycket mer djup och växte som karaktär.

The Chalk Pit är den nionde delen i serien om Ruth Galloway och den fick fyra stjärnor på Goodreads. Jag fortsatte direkt med nästa bok i serien, The Dark Angel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *