Hon som inte vet

CIA-analytikern Vivian Millers updrag är att avslöja ryska spioner i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel.
Fem till synes helt vanliga personer. Och en av dem är hennes man. Plötsligt är allt som betyder något för Vivian  hotat. Hennes jobb, hennes familj, hennes barn. Hon har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Vivian slits mellan plikttrogenhet och förräderi, kärlek och tvivel. Vem kan hon lita på? Vad gör du när allt du tar för givet kanske är en lögn?

Boken är författaren Karen Clevelands debutroman. Hon har själv arbetat som analytiker för CIA. Men ändå hade jag svårt att tro på historien. Jag tyckte att Vivian var fruktansvärt lättlutrad och godtrogen för att jobba för CIA. Hon går ju på samma sorts lögner igen och igen fast hon har avslöjat dem tidigare.
Det skulle ha kunnat bli en riktigt bar bok, men hennes godtrogenhet förstörde allt. Så dum får en inte vara.
Jag gav boken tre svaga stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *