Teacher

Teacher är skriven av Gabbie Stroud som arbetade som lärare i Australien och England. Hon berättar om sin egen uppväxt, sin tid på universitetet och självklart om tiden hon arbetade som lärare. Jag blev tipsad om boken efter att Helene Jeppesen och någon annan booktuber hade läst den.

Gabbie Stroud lyckas verkligen framföra sin glädje för att arbeta med barn och själva läraryrket, men hon är också väldigt tydlig med att förklara vad det var som gjorde att hon lämnade yrket. Hon beskriver olika situationer i klassrummet och jag kände igen mig så mycket i hur det kan fungera i ett klassrum med ettor. Talesättet ”Att ta emot en etta är som att bli överkörd av tåget och vara nyförälskad på samma gång stämmer verkligen. Allt är så intensivt, jobbigt och helt underbart på en och samma gång.

Jag känner igen mig fast hon beskriver hur läraryrket förändrats i England och Australien. Jag har jobbat som lärare i 17 (!) år nu och det har förändrats otroligt mycket på den här tiden. Framförallt  hur alla elever ska testas hela tiden. Hur mycket som ska dokumenteras hela tiden. Mindre och mindre tid till att planera själva undervisningen och mer och mer som ska dokumenteras.

Jag kan verkligen rekommendera ljudboken som jag lyssnade på genom Storytel. gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *