Smakebit på søndag: Lethal White

På söndagarna är det dags för En smakebit på söndag som  Astrid Therese Betraktninger och Mari på Flukten Fra Virkeligheten turas om att hålla i varannan vecka. Alla delar med sig ett stycke ur den bok en just nu läser. Inga spoilers!

Efter en vecka med lite läsning har det faktiskt gått ganska bra i helgen.  A Princess in Theory och Drömstigen blev utlästa. Tyvärr fick ingen av dem mer än tre stjärnor. Knappt det.

På lördagen var vi hemma till ungefär halv fem och jag passade på att ta ett långt bad och läsa. Sedan åkte vi till Falun för att gå på en kompis inflyttningsfest/30-årsfest. Jag läste lite ur A Victory of Eagles på väg dit. Festen var en trevlig hemmafest med ungeär 10-12 gäster. T:s katter var supersöta!

 

 

Denna veckas smakbit kommer från Lethal White av Robert Galbraith (J.K Rowling) som är den fjärde delen i Comoran Strike-serien. Från s 5:

The gent’s bathroom was as Strike would have expected of this upmarket country hotel, odour-fre and spotless. He wished he could have brought a pint into the cool, quiet toilet cubicle, but that might have reinforced the impression that he was some disreputable alcoholic who had been bailed from jail to attend the wedding. Reception staff had met his assurance that he was part of the Cuncliffe-Ellacott wedding-party with barely veiled scepticism as it was.

Even in an uninjured state Strike tended to intimidate, given that he was large , dark, naturally surly-locking and sported a boxer’s profile. Today he might have just climbed out of the ring. His nose was broken, purple and swollen to twice it’s usual size, both eyes were bruised and puffy, and one ear was inflamed and sticky with fresh black stiches. At least the knife wound across his palm of his hand was concealed by bandages, although his best suit was crumpled and stained from a wine spill on the last occasion he had worn it.

 

 

12 thoughts on “Smakebit på søndag: Lethal White

 1. Åsa skriver:

  Tack för smakbiten! Inte läst något av Galbraith/Rowling. Katten var söt, liknar vår lilla svarta Cajsa. 🙂

 2. Monika skriver:

  Den serien har jag inte börjat läsa. Än. Första delen står här i hyllan.

 3. vilken fin svart katt, tack för smakbiten.

 4. A ROOM OF MY OWN skriver:

  författaren känner jag till men inte titeln. tack för smakebiten!

 5. Paula skriver:

  Honom skulle man kanske inte vilja möta i hotellkorridoren. Tack för smakbit, trevlig söndagskväll!

 6. Lottens bokblogg skriver:

  Tack för smakbiten. Två böcker som inte var så bra, då brukar jag tappa läsflytet…

 7. Bokdivisionen skriver:

  Älskar Harry Potter men har inte läst något annat av henne.

 8. Bokdamen skriver:

  Tack för smakbiten! Inte läst denna men sett tv-serien och den gillade jag. Katten är supersöt.

 9. Marie skriver:

  Gullig katt, boken känner jag inte till,

 10. Boklysten skriver:

  Har bara läst första delen i den serien. Tack för smakbiten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *