Skrik tyst så inte grannarna hör

Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämn frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Jag har läst flera av Karin Alfredssons andra böcker om läkaren Ellen Elgh och gillade dem. Den här är också läsvärd och tar upp viktiga ämnen. Mäns våld mot kvinnor är tyvärr något som är alltför vanligt och som kan vara svårt att få syn på när det sker i ett förhållande. Speciellt eftersom kvinnan oftast har isolerats från sina vänner och sin familj innan det första slaget faller..

Boken är lättläst, men det är något som gör att jag inte är faller för boken. Jag tycker inte att jag får lära känna karaktärerna tillräckligt mycket och slutet känns lite för tillrättalagt.

Jag lyssnade på boken genom Storytel uppläsaren Maria Lyckow gjorde ett fantastiskt jobb. Boken fick tre stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.