Veckans topplista v.16 – Påskekrim

20181204_223032_0000.png

Nu är vi inne i påskveckan och i Sverige har den norska traditionen med att läsa påskekrim blivit en stor trend de senaste åren. Självklart nappar även jag på det betet och därför tänkte jag att veckans lista skulle handla om de bästa deckartipsen inför påskhelgen. (Johannas deckarhörna)

Här kommer min lista på de senaste deckarna som jag läst.

 1. Silvervägen – Stina Jackson är så jäkla bra om en pappa som letar efter sin dotter som försvann. Så obehaglig, sorglig och underbar.
 2. Sweet Lolita – Kicki Sehlsedt fintressant bok om ett viktigt ämne. Ska bli intressant hur serien kommer att fortsätta.
 3. Crimson Lake – Candice Fox en riktigt mörk thriller som är så bra om en polis som anklagades för våldtäkt och misshandel av en 13-årig flicka. Han dömdes aldrig och bor nu i träskmarkerna i vid Crimson Lake. Tillsammans med en hatad privatdetektiv föröker han hitta en försvunnen författare. Tror det ska bli en serie med.
 4. Järtecken – Christoffer Carlsson Jag älskar allt av Christoffer Carlsson. Om samhället Marbäck där en ung kvinna mördas. Isaks morbror döms för mordet. Alla vet ju hur Isaks liv kommer te sig också. Se bara på hans släkt! Så bra!
 5. Den andra kvinnan – Greer Hendricks & Sarah Pekkanen Vanessa blev lämnad av sin man för en yngre kvinna som han nu tänker gifta sig med. Vanessa är svartsjuk och besatt av sin ersättare, nu  tänker stoppa hon stoppa bröllopet.

 

12 thoughts on “Veckans topplista v.16 – Påskekrim

 1. Monika skriver:

  Crimson Lake, Silvervägen och Den andra kvinnan står olästa i hyllan. De verkar bra allihop.

 2. Crimson Lake tyckte jag om, DEn andra kvinnan är lite kuslig.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  Silvervägen har jag läst; Christoffer Carlsson har jag i hyllan – inte Järtecken men i alla fall. Sehlsedt blir jag nyfiken på och även Den andra kvinnan

 4. Bokdamen skriver:

  Silvervägen är den enda jag läst, den tyckte jag om! Crimson lake är jag lite extra nyfiken på av de andra.

 5. Mösstanten skriver:

  Silvervägen finns i här också. Kanske borde jag läsa den.

 6. Josefin skriver:

  Den andra kvinnan har jag sneglat på ett tag. Verkar intressant. Sweet Lolita måste jag kolla upp! 🙂

 7. Lotta Lundh skriver:

  Har ni inte läst min deckare Familjen måste jag få rekommendera den till påskläsningen! En småstadsdeckare om unga kvinnor som försvinner från Sunne i Värmland. Hoppas ni vill läsa!

 8. Lena skriver:

  Silvervägen står och väntar i bokhyllan så den skall läsas. Tack för övriga tips.

 9. Ugglanoboken skriver:

  Crimson Lake låter intressant! Håller med om att Silvervägen är jättebra!

 10. Åsa skriver:

  Silvervägen nämner många, såklart blir man alltmer nyfiken på den! 🙂

 11. Boklysten skriver:

  Silvervägen väntar oläst i min bokhylla. Tack för tips om de andra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *