Den andra kvinnan

Hon är inte den du tror…
Vanessa Thompson har livit lämnad för en yngre kvinna av sin exmake Richard. Han är nu förlovad med Nellie, och Vanessa är svartsjuk och besatt av sin ersättare. Och av tanken på att till varje pris stoppa deras giftemål.
I alla fall är det så det verkar.

Vanessa verkar helt ha tappat greppet efter skilsmässan från Richard. Hon bor hos sin moster och har svårt att behålla ett jobb. Hon har ganska grava alkoholproblem och har stora psykiska problem. Hur stpora problemen är förstår en inte förrän efter första delen av boken. Men en förstår att äktenskapet med Richard inte var lyckligt och jag misstänkte från början att det skulle handla om att han var manipulativ och kontrollerande. En riktigt otäck skitstövel, men han syster är ju riktigt obehaglig med.

Jag gillade inte riktigt berättarstilen som gjorde att jag kände mig förvirrad och inte riktigt brydde mig om vad som skulle hända. Jag blev lite lätt uttråkad. Men det var ändå något som fick mig att läsa vidare och efter ungefär halva boken tog den fart och blev riktigt spännande. Tyvärr drogs betyget ner på slutet med den sista tvisten. Jag tyckte att den var orealistisk. eller är alla psykopater?

Författare var Greer Henricks och Sarah Pekkanen. Jag har inte läst någon bok av dem förut. Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *