The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy

The Lady’s Giude to Petticoats and Piracy är en uppföljare till A Gentleman’s Guide to Vice and Virtue som handlade om Monty. Nu är det hans lillasyster Felicity som också var med i den förra boken.
När handlingen sätter igång har det gått ett år sedan Monty och Percys Grand Tour genom Europa. Felicity har hållit sig undan i Edinburgh där hon arbetat på ett bageri, men när bagaren friar till henne förstår hon att hon måste ge sig av.
Felicity vill utbilda sig till läkare , men det verkar vara omöjligt eftersom kvinnor inte ska vara läkare. Det spear ingen roll att hon är smart och påläst. Hon är en kvinna och alltså ska hon nöja sig med att gifta sig och föda en massa barn.

Så får Felicity veta att Dr Alexander Platt, en läkare som hon idoliserar, ska gifta sig med hennes f.d. bästa vän Johanna. Han kanske också ute efter att få en ny assistent.
Så Felicity tänker resa till bröllopet som sksa ske i Tyskland. Men det finns några problem:

  1. Felicity och Johanna har inte träffats på flera år och de skildes inte åt som vänner.
  2. Felicity har inga pengar så hon kan betala resan till Tyskland.
  3. Monty tycker inte att det är en bra idé.

Som tur är dyker praterna från förra boken upp oh med sig har de en kvinnlig pirat som erbjuder sig att hjälpa Felicity att ta sig till bröllopet i Tyskland. Det enda hon kräver är att hon får följa med utklädd till Felicitys tjänare.
Detta blir början på en riktigt fartfylld historia.

Jag gillar att det är så pass starka kvinnliga karaktärer. Det är också roligt att det är så bra LGBTQIA+ representation och att inte framställs som någon stor grej utan bara är.
Monty och Percy är faktiskt med ganska mycket i boken och det gillade jag.  Men jag tycker inte r att handlingen var så speciellt intressant..
Jag lyssnade på boken genom Storytel och gav den tre stjärnor på Goodreads.

 

One thought on “The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy

  1. skönt att bara ta det lugnt, inte läst boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *