Tender is the Night

Tender Is the Night

Boken tar sin börrjan på den Franska Rivieran i slutet av 1920-talet. Det gifta paret Dick och Nicole Diver är ett gift amerikanskt par som lever ett riktigt jet setliv. De verkar vara lyckliga men så kommer den unga skådespelarskan Rosemary Hoyt dit och hon förälskar sig i Dick.
Dick  var en välkänd psykolog när han gifte sig med Nicole men nu lever de på Nicoles arv efter farfadern.

Boken är uppdelad i olika delar och vi får veta varför Dick slutade som psykolog och varför Nicole är så ostabil. Det är en fruktanvärd historia. Snacka om att utnyttja sin roll. Hur kan en ens täänka på att bli ihop med sin patient efteer att en fått reda på vad som hänt henne och sedan hålla det hemligt för henne.
När slutet kommer kan en verklige  tala om karma.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Den känns osammanhängande och lite för lång. Det är den andra boken jag läst av F. Scott Fitzgerald. The Great Gatsby var den första och den älskade jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.